Begin met  een nieuwe start! EMMEN Begin met  een nieuwe start! Computer en gezondzijn EMMEN Webdesign by web

Oudere mensen hebben een 35 procent kleinere kans op overlijden als zij tevreden, blij of gelukkig zijn.


Dankbrief medewerkers

Wijkcentrum Angelslo

CKNet Sorry Voeding leeft Leefsstijl Sleutel tot geluk Verrijk je leven Mindfulness Brood EHBO Gehoor Test Contact

In een dankbaar hart zal het altijd zomer zijn

Sociaal Cultureel Welzijn

EMMEN

De Cluft & Cknet

De Cluft & Cknet

Dag bijzonder mens Dag bijzonder mens

 Huisarts Tamara de Weijer: Geen pillen maar paprika
 Doctoren grijpen te snel naar medicijnkast.

Voeding Leeft maakt de samenleving vitaler
met de kracht van voeding


Tamara de Weijer, huisarts en voorzitter Vereniging Arts en Voeding is een van de sprekers op het congres ''Duurzame landbouw en voedselkwaliteit in Suriname"
Ze pleit ervoor dat huisartsen bij leefstijl-gerelateerde aandoeningen niet meteen medicatie voorschrijven, maar eerst proberen wat er met een gezonde leefstijl bereikt kan worden.

Bij leefstijl-gerelateerde aandoeningen zoals diabetes type 2, een verhoogde bloeddruk of een verhoogd cholesterol,
kan het aanpassen van de leefstijl al een groot verschil maken.


Arts en Voeding is een vereniging voor alle BIG-geregistreerde artsen en artsen in opleiding. De vereniging heeft als doel om het bewustzijn over het effect van voeding en leefstijl te vergroten, kennis en vaardigheden te verbeteren en wetenschappelijke inzichten te delen.


LEEFSTIJL OP RECEPT

EET BETER IN 28 DAGEN

NAAR BOEK

Het effect van gezond eten, beweging en ontspanning is zo groot dat iedereen hier eigenlijk mee aan de slag zou moeten. Mijn boek 'Eet beter in 28 dagen' helpt je daarbij. Het staat vol met toepasbare informatie voor elke dag, en snelle, makkelijke en lekkere recepten en weekmenu’s.

Voeding en leefstijl: in mijn huisartsenpraktijk zet ik het dagelijks in als medicijn. En met effect. Veel mensen voelen zich gezonder, energieker en slanker.

Vaak al na een paar weken.

En een groeiende stroom wetenschappelijk onderzoek bewijst wat ik zie in de praktijk. Mijn missie is Nederland gezonder te maken en jou te inspireren.

Doe met me mee en Eet Beter.


Geen pillendieet, maar een leefstijl op recept! Dat is de toekomst van onze gezondheidszorg. Voeding en leefstijl komen steeds meer on top of mind. Magazines staan vol met gezonde recepten en Instagram wordt overspoeld door foodbloggers. Maar het is veel meer dan alleen een hype. Het effect van groente, fruit, beweging en ontspanning is zelfs zo groot, dat steeds meer artsen een gezonde leefstijl voorschrijven. En de medicijnen? Die vormen Plan B.

​Het voelt wellicht nog onwennig om patiënten met chronische klachten naar de groenteboer en sportschool te verwijzen in plaats van naar de apotheek. Toch zijn we er klaar voor. Vereniging Arts en Leefstijl loopt voorop in het agenderen van een gezonde leefstijl als medicijn en het vergroten van de bewustwording. Niet alleen bij artsen, maar ook bij patiënten, opleiders en de overheid. Door kennis en vaardigheden te verbeteren, een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk, maar ook door belangen van artsen en geneeskundestudenten te behartigen. Wat ons betreft is leefstijl als medicijn over 10 jaar volledig geïmplementeerd in de gezondheidszorg


Tamara de Weijer, huisarts - "Geen pillen, maar paprika!"

Voeding en leefstijl
hebben een grote invloed op zo’n beetje iedere aandoening!

Als je ziek bent of je hebt vage klachten: pak je eigen regie.
Ga je verdiepen in de rol van voeding op je gezondheid, ga aan de slag met je leefstijl.
Laat je niet afschepen met alleen maar medicijnen.Voeding Leeft ontwikkelt en exploiteert samen met wetenschappers, artsen en andere professionals leefstijlprogramma’s voor iedereen. Want als je weet wat je echt voedt, vind je het beste voor je lijf en leven.


De nieuwste inzichten en inspiratie
voor de leefstijl die bij je past


Wij nemen voeding – in de breedste zin – serieus en laten mensen zelf ervaren wat eten met hen doet in plaats van te zeggen wat er moet. De basis is onbewerkt, vers en gevarieerd eten, dat lekker en bovendien verzadigend is.

Ieder levend mechanisme heeft voeding nodig. Voeding die ondersteunt in wat we willen en moeten. Dat reikt verder dan eten. Het gaat over bewegen, over slaap, over prikkels en gedachten. Wat laat je binnen en wat niet? Wat inspireert en wat niet? Wat geeft energie en wat kost het? Wat moet je echt en wat wil je?


''Angst maakt dat je alles wilt controleren. Daarmee knijp je de natuurlijke stroom van het leven af, terwijl je juist daarop zou moeten vertrouwen.''

Louise Hay
 


Heerlijke  gezonde  recpten >>> Het effect van stress op  je darmen >>> Handleiding demedicaliseren  bij Diabetes type 2 >>> Stop met dieten >>> Dit doet suiker met  onze hersenen >>> Wat zit er in mijn  eten >>>