Oudere mensen hebben een 35 procent kleinere kans op overlijden als zij tevreden, blij of gelukkig zijn.


Cknet en De Cluft

cknet.nl en decluft.nl

vanaf 1 maart onze nieuwe startpagina’s voor al onze activiteiten

Deze website zit in de ontwikkelingsfase.

Wij stellen het zeer op prijs indien u aan- of opmerkingen heeft
deze te melden op onderstaande
e-mail adres.

Met hartelijke groet,
Harry van den Berg.Info@decluft.nl


Begin met een nieuwe start!

Het nieuwe jaar is begonnen. Wij wensen je een gelukkig en gezond nieuw jaar. Een jaar waarin je stappen gaat zetten, nieuwe doel stelt en nastreeft om ze te behalen. Natuurlijk verloopt niet alles vlekkeloos, maar ook hier kun je van leren. Het is nu tijd om doelen te stellen en hiervoor te gaan.

Onlangs schreven wij al dat je niet op 1 januari moet beginnen met een goed doel, maar begin meteen. Toch willen we degenen die wel vandaag beginnen een hart onder de riem steken. Want bijna iedereen heeft wel eens nagedacht over een doel die hij of zij in het nieuwe jaar wil behalen, jij vast ook. Misschien is het op het gebied van gezondheid of misschien is het op het gebied van werk. Wat het ook is, zorg dat je dit keer je doel behaalt en dat je niet voortijdig afhaakt.

WEES REALISTISCH

Wil jij aan een doel werken? Wees dan realistisch. Waar wil je aan werken? Binnen welke termijn? Heb je hulp nodig? Zijn er tussenstapjes die je als kleinere doelen kunt zien? Schrijf alles stap voor stap uit en wees eerlijk naar jezelf: ben je realistisch of niet? Zo niet, schaaf je plan bij. Vraag bijvoorbeeld aan mensen die je vertrouwt wat zij van je plan vinden en of zij misschien feedback hebben. Natuurlijk kun je ook je plan nog bijstellen wanneer je al onderweg bent. Maar het is vaak motiverender om een realistisch doel te hebben, zodat je je subdoelen makkelijker kunt halen en je minder snel afhaakt.

VAN FOUTEN LEER JE

Een fout maken is heel menselijk. Natuurlijk is het niet altijd even leuk. Maar vaak als we een fout maken, zullen we dit niet snel nog eens doen. We leren namelijk snel van de fouten die we maken. En wat wij hier van leren blijft ons vaak extra bij. Kijk daarom naar het positieve wanneer je een fout hebt gemaakt. Het kan zijn dat je even in de put zit na een fout. Maar het is juist zo knap als jij daarna weer overeind krabbelt en besluit om door te gaan. Denk dan ook niet dat alles verpest is als er een keer iets niet lukt. Juist het feit dat je het hierna weer oppakt laat jouw wilskracht zien. Dus kom op en zet door!

Wat is jouw doel voor 2018?


Home Een nieuwe start Sleutel tot geluk Verrijk je leven EHBO Gehoor

''Angst maakt dat je alles wilt controleren. Daarmee knijp


je de natuurlijke stroom van het leven af, terwijl je juist


daarop zou moeten vertrouwen.''


Louise Hay

Zelfbeeld

Er is geen enkele noodzaak om je negatieve zelfbeeld
in een positief zelfbeeld proberen te veranderen.
Bespaar jezelf dat gevecht.


Zelfs al zou het werken (wat het niet zal doen…),
het enige wat je gedaan hebt is het vervangen
van een negatieve droom door een positieve droom.


In wat voor zelfbeeld je ook investeert, het is slechts
een beeld; een uiterst fragiel fineerlaagje
dat niets zegt over  je wezenlijke natuur.


Een zelfbeeld is slechts een droom.
De oplossing ligt niet in een betere droom,
maar in het ontwaken uit de droom